Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-28@23:08:55 GMT

پایان سبز بورس در هفته پایانی بهمن ماه

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۶۵۸۰

پایان سبز بورس در هفته پایانی بهمن ماه

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفته جاری (۲۹ بهمن ‌ماه) به عدد یک میلیون و ۲۳۸ هزار واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته حدود ۲ درصد رشد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شاخص بورس در معاملات هفته‌ای که گذشت ۲۴ هزار واحد افزایش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه ۲۱ بهمن ماه در حالی با رقم یک میلیون و ۲۱۴ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه ۲۹ بهمن به یک میلیون و ۲۳۸ هزار واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) در پایان هفته گذشته ۴۲۳ هزار و ۶۵ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۴۳۸ هزار و ۹۶۶ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) از ۲۷۶ هزار و ۶۸۳ واحد به عدد ۲۸۶ هزار و ۹۵۷ واحد رسید.

در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، لیزینگ پارسیان (ولپارس)، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو (خگستر)، ایران‌خودرو (خودرو)، سایپا (خساپا)، پالایش نفت تهران (شتران) و پالایش نفت اصفهان (شپنا) در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

در هفته‌ای که گذشت انبوه سازی املاک و مستغلات، ماشین‌آلات و تجهیزات، کانی غیرفلزی، محصولات فلزی، لاستیک و پلاستیک، صنایع غذایی به‌ جز قند و شکر، وسایل ارتباطی، رایانه، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، فلزات اساسی، خودرو و قطعات، زراعت و خدمات وابسته، مخابرات، سرمایه گذاری ها، چاپ، دارویی، منسوجات، دستگاه‌های برقی، سیمان، آهک و گچ، محصولات کامپیوتری، الکتریکی و نوری، فعالیت های مهندسی، تجزیه و تحلیل و آزمایش فنی، فرآورده‌های نفتی، استخراج نفت و گاز جز اکتشافات، استخراج سایر معادن، قند و شکر، استخراج زغال سنگ، سایر حمل و نقل، محصولات چوبی و سایر واسطه‌گری‌های مالی بالاترین درصد بازدهی را داشتند.

همچنین نماد هتل و رستوران، اطلاعات و ارتباطات، شیمیایی، واسطه‌گری‌های مالی و پولی، استخراج کانه‌های فلزی، بانک‌ها و موسسات اعتباری، بیمه و بازنشستگی، پیمانکاری صنعتی، محصولات چرمی، چند رشته‌ای صنعتی، خرده‌فروشی، فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه از جمله نمادهایی بودند که بازدهی منفی را در بازار ثبت کردند.

در ادامه آ. س. پ (آ. س. پ)، آبادگران (ثاباد)، آبسال (لابسا)، آبگینه (کابگن)، احیاء صنایع خراسان (واحصا)، آذرآب (فاذر)، آرتاویل تایر (پارتا)، ارتباطات سیار (همراه)، آسان پرداخت پرشین (آپ)، آسیا سیر ارس (حآسا)، افرانت (افرا)، افست (چافست)، البرز بالک (دبالک)، البرز دارو (دالبر)، الکتریک خودرو شرق (خشرق)، آلومتک (فالوم)، آلومینیوم ایران (فایرا)، آما (فاما)، آهن و فولاد ارفع (ارفع)، ایران ارقام (مرقام)، ایران ترانسفو (بترانس)، ایران خودرو (خودرو)، ایران دارو (دیران)، ایران مرینوس (نمریو)، ایران پاسا (پاسا)، ایرکا پارت صنعت (خکار)، بازرسی مهندسی و صنعتی ایران (خبازرس)، باما (کاما)، بانک ایران زمین (وزمین)، بانک پارسیان (وپارس)، بانک پاسارگاد (وپاسار)، بانک سینا (وسینا)، بانک کارآفرین (وکار)، بذر امید آفرین (بذر)، بهسرام (کهرام)، بهمن دیزل (خدیزل)، بهنوش (غبهنوش)، بورس اوراق بهادار تهران (بورس)، بورس کالای ایران (کالا)، بیسکوییت گرجی (غگرجی)، بیمه پارسیان (پارسیان)، بیمه تجارت نو (بنو)، بیمه تعاون (وتعاون)، بیمه دانا (دانا)، بیمه دی (ودی)، بیمه رازی (ورازی)، بیمه زندگی خاورمیانه (وخاور)، بیمه سامان (بساما)، بیمه سرمد (وسرمد)، بیمه سینا (وسین)، بیمه کوثر (کوثر)، بیمه ما (ما)، بیمه معلم (ومعلم)، بیمه ملت (ملت)، بیمه میهن (میهن)، بیمه نوین (نوین)، بین المللی محصولات پارس (شپارس)، پارس الکتریک (لپارس)، پارس خزر (لخزر)، پارس خودرو (خپارس)، پارس دارد (دپارس)، پارس سرام (کسرام)، پارس سوئیچ (بسویچ)، پاکدیس (غدیس)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر)، پالایش نفت تبریز (شبریز)، پالایش نفت تهران (شتران)، پالایش نفت شیراز (شراز)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، پتروشیمی ارومیه (شاروم)، پتروشیمی اصفهان (شصفها)، پتروشیمی امیرکبیر (شکبیر)،پتروشیمی پارس (پارس) و پتروشیمی تندگویان (شگویا) در شمار مثبت‌ترین نمادهای بازار بودند.

همچنین نمادهای آتیه داده پرداز (اپرداز)، آرین توسکا (وآتوس)، آزمایش (لازما)، اشتاد ایران (تشتاد)، اعتباری ملل (وملل)، آلومراد (فمراد)، انرژی آذرآب (فنرژی)، آهنگری تراکتور (خاهن)، ایران تایر (پتایر)، ایران خودرو دیزل (خاور)، ایرانیت (سایرا)، آینده سازان بهشت پارس (آینده)، بانک اقتصاد نوین (ونوین)، بانک تجارت (وتجارت)، بانک خاورمیانه (وخاور)، بانک سامان (سامان)، بانک سرمایه (سمایه)، بانک شهر(وشهر)، بانک صادرات ایران (وبصادر)، بانک گردشگری (وگردش)، بانک ملت (وبملت)، برق آبادان (آبادا)، به پزداخت ملت (پرداخت)، بهساز کاشانه تهران (ثبهساز)، بهمن لیزینگ (ولبهمن)، بیمه اتکایی امین (اتکام)، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای)، بیمه آرمان (آرمان)، بیمه آسیا (آسیا)، بیمه البرز (البرز)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، بیمه حافظ (وحافظ)، بیمه حکمت صبا (وحکمت)، بیمه کارآفرین (وآفری)، پارس مینو (غپینو)، پاکسان (شپاکسا)، پتروشیمی آبادان (شپترو)، پتروشیمی بوعلی سینا (بوعلی)، پتروشیمی جم (جم)، پتروشیمی جهرم (جهرم)، پتروشیمی خارک (شخارک)، پتروشیمی داراب (داراب)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان (پترول)، پگاه آذربایجان (غشاذر)، پگاه اصفهان (غشصفا)، پلاستیران (پلاست)، پلی اکریل ایران (شپلی)، پلی پروپیلن جم (جم پیلن)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، تابان نیرو سپاهان (تابا)، تامین سرمایه امید (امید)، تامین سرمایه دماوند (تماوند)، تامین مسکن جوانان (ثجوان)، تجهیز نیروی زنگان (شزنگ)، تجهیزات سدید (فسدید)، تراکتورسازی (تایرا) و تکادو (وکادو) از جمله نمادهای منفی معاملاتی در بازار بودند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: فرابورس معاملات بورس بورس سرمایه گذاری ایران خودرو پالایش نفت هزار واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۶۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس و مرکز مبادله؛ ۲ نهاد با شرح وظایف کاملا متفاوت

امتداد - مرکز مبادله بورس نیست و صرفا بستری برای انجام تعهدات و وظایف بانک مرکزی در حوزه ارز و طلا است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  از سالیان گذشته و در نبود یک مرکز برای انجام معاملات ارز و طلا، شاهد مرجعیت بازار‌های غیررسمی در تعیین نرخ ارز، طلا و سکه طلا بوده‌ایم. در مواقع افزایش ریسک‌های سیاسی و اخبار منفی، دلالان تلاش جدی می‌کردند که با پررنگ کردن اخبار منفی و شایعه‌پراکنی، نرخ ارز را به سطوح بالا افزایش دهند؛ در مواردی با انجام چند معامله خرد و کم‌حجم و به صورت مصنوعی، نرخ ارز در یک روز، هزار تا دو هزار تومان افزایش می‌یافت و اخبار این رشد قیمتی با شدت بیشتری به بازار مخابره می‌شد. این رشد‌های مصنوعی از آنجا اهمیت داشت که با رشد قیمت ارز، همه فعالان اقتصادی و عموم مردم نگران شده و معاملات انواع کالا‌ها متوقف یا با افزایش قیمت‌های قابل توجه انجام می‌شد و همین امر، انتظارات تورمی را افزایش می‌داد. برای مقابله با اثرات سوء چنین چرخه ویرانگری، بانک مرکزی به‌عنوان متولی و سیاست‌گذار نظام پولی و ارزی کشور و با هدف مدیریت عرضه و تقاضای واقعی در بازار ارز، اقدام به تاسیس و راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در سال ۱۴۰۱ کرد. این مرکز محلی برای انجام معاملات ارز، طلا و ابزار‌های مبتنی بر آنهاست، ایجاد بستری برای انجام معاملات ارز در قوانین و مقررات بالادستی نیز مورد تاکید قرار گرفته است. به همین منظور، قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ابلاغیِ سال ۱۴۰۲ کمک به حفظ و ارتقای ارزش پول ملی را از اهداف پنج‌گانه بانک مرکزی به حساب آورده است که خرید و فروش طلا و ارز با هدف مدیریت بازار و حفظ ارزش ذخایر بین‏‌المللی کشور و ایجاد و توسعه بازار‌های متشکل ارز و رمز‌پول‌های مجاز از اختیارات این نهاد جهت نیل به هدف حفظ ارزش پول ملی عنوان شده است.

نهادسازی برای انجام معاملات ارز و طلا کجا باید انجام شود؟


در همین رابطه مرجعیت رسمی قیمت در بازار ارز و طلا، نهادسازی برای انجام معاملات ارز و طلا در شبکه رسمی و تحت نظارت بانک مرکزی، ابزارسازی در بازار‌های ارز و طلا در شبکه رسمی و تحت نظارت بانک مرکزی و تامین حداکثری نیاز‌های واقعی ارز را می‌توان از کارکرد‌های مرکز مبادله ارز و طلای ایران به حساب آورد. شاید در نگاه اول، مرکز مبادله ارز و طلای ایران شباهت بالایی به بورس‌های کشور مانند بورس اوراق بهادار تهران، بورس کالای ایران یا بورس انرژی ایران، داشته باشد، با این حال بررسی فرایند‌های معاملاتی این مرکز و اهداف ایجاد آن نشان می‌دهد که این مرکز دارای ماهیتی متفاوت با بورس‌های معمول است. اصلی‌ترین کارکرد بورس تامین منابع مالی جهت انجام پروژه‌های بلندمدت در اقتصاد یک کشور است که در نیل به این هدف از مهمترین ابزار خود یعنی ایجاد جذابیت برای انجام معاملات توسط سرمایه‌گذاران و سفته‌بازان بهره می‌برد. این بدان معناست که امکان تامین مالی در بورس‌ها در شرایطی که امکان انجام انواع معاملات سرمایه‌گذارانه و سفته‌بازانه برای عموم مردم و فعالان اقتصادی فراهم نباشد، وجود ندارد. ولی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با هدف تامین ارز و طلای کافی برای پاسخگویی به نیاز‌های واقعی شکل گرفته است که این هدف ناشی از اهمیت بالای تامین ارز برای تداوم تولیدات صنایع مختلف و همچنین اهمیت بالای تامین ارز کافی و به‌موقع در واردات کالا‌های اساسی و سرمایه‌ای در اقتصاد کشور است و در پیگیری این موضوع، توجه به نیاز‌های سرمایه‌گذارانه و سفته‌بازانه نسبت به ارز و طلا برای بانک مرکزی دارای اهمیت نیست.

تفاوت اوراق بورسی و اوراق ارزی؛ وظایف بورس و بانک مرکزی چیست؟


بنابراین هیچ یک از اهداف، ابزار‌های قابل معامله و فرایند‌های معاملاتی مرکز مبادله ایران به اهداف و کارکرد‌ها و فرایند‌های معاملاتی بورس‌ها شباهت ندارد. از طرفی ماهیت معاملات بورس و کارکرد‌های این نهاد دارای همبستگی بالایی با مشارکت عموم مردم در خرید و فروش انواع اوراق بهادار است، به‌گونه‌ای که افزایش مشارکت عموم مردم در معاملات بورس‌ها متضمن بهبود کارایی فرایند‌های بورس در تامین مالی و سرمایه‌گذاری خواهد بود که همین موضوع سبب ایجاد نظام حقوقی مجزا همچون قانون بازار اوراق بهادار و قانون توسعه ابزار‌ها و نهاد‌های مالی جدید شده است. این درحالی است که ماهیت معاملات ارز و طلا در مرکز مبادله ایران، پاسخگویی به نیاز‌های رسمی و قانونی ارز و طلا در کشور با هدف تامین کافی ارز برای واردات کالا‌های موردنیاز کشور بوده و در پاسخگویی به نیاز‌های واقعی ارزی کشور است، مثلا وقتی در مرکز مبادله ایران اوراق مرابحه ارزی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد به ظاهر این ذهنیت بوجود آمد که اوراق بورسی منتشر شده است، در حالی که این اوراق اولا مبتنی بر دارایی دلاری بود و ثانیا به اصطلاح بازار اولیه بود که بازار ثانویه هم ندارد. توجه کنیم که در بورس صرفا دارایی ریالی، قابل عرضه و معامله است و به‌طور خودکار هر اوراق ارزی ذیل مدیریت بانک مرکزی قرار می‌گیرد.

در حوزه طلا هم مرکز مبادله ارز و طلای ایران که از اواخر سال ۱۴۰۲ مکانیسم فروش طلای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان را آغاز کرده است، صرفا طلایی را که صادرکنندگان کالا‌ها و خدمات برای رفع تعهد ارزی وارد کشور کرده اند در یک بستر شفاف و کارآمد به فروش می‌رساند و از جهت شکلی و ماهوی کاملا متفاوت از مکانیسم‌های بورسی است.

‌عرضه طلا در بورس و مرکز مبادله ارز و طلای ایران متفاوت است؟


‌در حراج شمش طلای مرکز مبادله صرفا قطعات یک کیلوگرمی شمش طلا به حراج گذاشته می‌شود در حالی که در جایی مثل صندوق‌های طلای بورس کالا اوراق مبتنی بر یک‌دهم گرم طلا داد و ستد می‌شود؛ همچنین در حراج شمش طلای مرکز مبادله، خریداران هم صرفا قطعات یک کیلوگرمی خرید می‌کنند. مرکز مبادله بورس نیست و صرفا بستری است برای انجام تعهدات و وظایف بانک مرکزی در حوزه ارز و طلا و محلی است که بخش‌های واقعی عرضه‌کننده و تقاضا‌کننده ارز و طلا در یک مکانیسم شفاف به مبادله می‌پردازند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • تمدید سه روزه مهلت واریز وجه مشتریان فراخوان شده پارس
  • اعلام برنامه ۴ هفته پایانی لیگ برتر/ ۱۱ خرداد پایان مسابقات
  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو
  • بورس و مرکز مبادله؛ ۲ نهاد با شرح وظایف کاملا متفاوت
  • پژو سقوط کرد؛ سرگردانی ایران‌خودرو برای تولید محصول محبوب
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • گزیده‌های نفتی هفته